Barcelona, capital de Catalunya, ha manifestat des de sempre un interès pel contacte amb altres ciutats i ha optat per expandir-se a tots nivells. Aquesta bonica ciutat mediterrània, amb més de 2000 anys d’història a l’esquena, es mostra sempre oberta als turistes que la visiten, gràcies al tarannà creatiu i comercial que li dóna un caràcter dinàmic i obert.

Barcelona, la porta sud d’Europa, acull una de les comunitats universitàries més grans, formada per 178.642 estudiants i 17.673 professors, repartits en vuit universitats i amb una oferta de 1.017 titulacions universitàries. En els seus 500 anys d’història universitària, Barcelona ha pres el compromís d’oferir qualitat i tradició en la seva oferta universitària.

El sistema universitari català depèn del Departament d’Empresa i Coneixement, ja que el marc legal espanyol permet al govern català, la Generalitat de Catalunya, d’exercir control sobre l’educació.

Els aspectes més importants sobre els quals el Departament té poder jurisdiccional són: la programació universitària, la creació de noves universitats públiques, com també el reconeixement de les universitats privades, l’aprovació dels estatuts públics universitaris, la programació i implantació de nous estudis i activitats d’investigació i l’elaboració, l’aprovació i el control dels pressupostos universitaris.

 

Si vols accedir a la universitat:

Si vols conèixer l’oferta formativa de les universitats catalanes clica aquí:

Si vols conèixer la qualitat de les titulacions universitàries oficials catalanes de grau i màster clica aquí:

Si vols aprendre la llengua i la cultura catalanes clica aquí:

Si vols conèixer el sector d’educació superior a Barcelona:

 

UNIVERSITATS

 

UB | Universidad de Barcelona

UB | UNIVERSITAT DE BARCELONA

La UB és la principal universitat pública de Catalunya, la que té un nombre més gran d’estudiants i l’oferta formativa més àmplia i completa.

+ informació

UAB | Universidad Autónoma de Barcelona

UAB | UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) és una universitat pública capdavantera i amb vocació internacional, que impulsa la mobilitat, la col·laboració i la captació de talent….

+ informació

UPC | Universidad Politécnica de Cataluña

UPC | UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA

L’enginyeria, l’arquitectura, les ciències i la tecnologia són els quatre grans àmbits de coneixement de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC).

+ informació

UPF | Universidad Pompeu Fabra

UPF | UNIVERSITAT POMPEU FABRA

La UPF és una universitat pública, internacional i intensiva en recerca. Fundada el 1990, en poc temps s’ha situat al nivell de les millors universitats europees.

+ informació

 

 

URL | Universidad Ramon Llull

URL | UNIVERSITAT RAMON LLULL

La Universitat Ramon Llull (URL), situada a Barcelona, és una universitat privada d’inspiració humanista i cristiana, sense ànim de lucre, que promou un servei públic. El seu principal objectiu és proporcionar una formació de qualitat,…

+ informació

UVIC | Universidad de Vic

UVIC-UCC | UNIVERSITAT DE VIC-UNIVERSITAT CENTRAL DE CATALUNYA

Oberta al món i enfocada al servei integral dels estudiants, la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya imparteix estudis en els àmbits de les Ciències, l’Educació, l’Empresa, la Salut,…

+ informació

logo-uic-web3-01

UIC | UNIVERSITAT INTERNACIONAL DE CATALUNYA

Gaudeix d’una formació de proximitat, amb assessorament personalitzat.
Perquè puguis donar el millor de tu mateix.

+ informació

UAO | Universidad Abat Oliba (CEU)

UAO | UNIVERSITAT ABAT OLIBA CEU

La Universitat Abat Oliba CEU, establerta com a universitat privada al 2003, és una de les tres universitats que conforma la Fundación San Pablo CEU, una institució educativa que compta amb més de 85 anys d’experiència…

+ informació

 

ALTRES OPCIONS

logo FBCNFP millor resolució bcu200

FUNDACIÓ BCN FORMACIÓ PROFESSIONAL

La Fundació BCN Formació Professional és un instrument al servei dels centres de formació professional de la ciutat i les entitats, empreses i representants dels sectors econòmics i socials de Barcelona i la seva  àrea metropolitana, una eina pel desenvolupament de projectes compartits entre centres, sectors productius i la resta d’operadors que participen en la FP de la ciutat.
+ informació →
 

logo_Ang_alta res XARXA200XARXA FP 

Xarxa FP és una associació de ciutats europees sense ànim de lucre fundada al 1999 per l’ Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), amb el propòsit de col·laborar en la millora de la qualitat de la formació professional, mitjançant programes de mobilitat, la gestió de pràctiques i estades en empreses i la promoció d’estratègies conjuntes entres les ciutats europees que en formen part. Actualment, Xarxa FP compta amb 22 ciutats europees de 8 països diferents. La missió de Xarxa FP és fomentar la mobilitat d’estudiants i professionals de la formació professional per la realització de pràctiques formatives en empreses de les diferents ciutats associades, enriquint així la seva formació integral.  Xarxa FP també fa possible l’ intercanvi de metodologia i experiències educatives entre centres i professorat d’ FP,  empreses i autoritats locals arreu d’Europa.
+ informació →


masterMEESCUELA DE NEGOCIOS EUROPEA DE BARCELONA

L’Escola de Negocis Europea de Barcelona és una escola de negocis especialitzada en formació de màster i postgrau d’alt rendiment que es caracteritza per impartir estudis a distància. ENEB compta amb diversos programes de referència de caràcter internacional a Espanya i Llatinoamèrica, formant a alts càrrecs directius a les diferents àrees empresarials.
+ información →