INVESTIGAR A BARCELONA
De manera continuada en el temps, les prioritats de les polítiques d’R+D a Catalunya han estat les següents:
- Els recursos humans en totes les etapes de la carrera investigadora, des de la formació doctoral fins a la consolidació. En particular, l’atracció d’investigadors de reconegut prestigi, prenent com a base exclusivament el mèrit científic i acadèmic.
- Un model propi de centres de recerca.
- Les grans infraestructures de recerca.
Catalunya, amb una població de l’1,5% de la Unió Europea, produeix gairebé l’1% de la producció científica mundial i un 2,9% de la de la Unió Europea. Especialment significatiu és el lideratge de Catalunya pel que fa als ajuts a l’excel·lència investigadora que atorga el Consell Europeu de Recerca (ERC, en les sigles en anglès), on ocupa la segona posició de la Unió Europea pel que fa a nombre d’ajuts per població.
La política científica a Catalunya s’articula mitjançant el Pla de Recerca i Innovació (PRI) →, que és l’instrument mitjançant el qual la Generalitat de Catalunya exerceix la tasca de planificació, foment i coordinació de la recerca i la innovació del país. Aquest pla es basa en l’estratègia RIS3CAT →, que dibuixa els objectius en recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent de Catalunya per al període 2014-2020 i que vol reforçar els àmbits sectorials en què Catalunya és altament competitiva.
Des de la Fundació Bosch i Gimpera, oficina de transferència de coneixement i tecnologia de la UB, es treballa per transferir els resultats de la recerca que es fa a la Universitat de Barcelona a empreses i institucions, que els poden convertir en productes i serveis que beneficiïn a la societat.
Selecció d’articles publicats a la nostra revista Barcelona Talent Guide . Pots descarregar el teu article preferit o fer una ullada a la revista sencera.