VIURE A BARCELONA


 

Barcelona és la capital administrativa i cultural de Catalunya. Els més de dos mil anys d’història de la ciutat han deixat la seva empremta en el patrimoni arquitectònic, artístic i cultural. L’excel·lent situació pel que fa a comunicacions internacionals, el clima mediterrani i el caràcter cosmopolita han fet de Barcelona una ciutat privilegiada.

Barcelona, porta sud d’Europa, ha vist com moltes civilitzacions hi han deixat la seva empremta. Els seus carrers i places estan plens d’infinitat de monuments i escultures, clàssiques i contemporànies, per mitjà de les quals es descobreix una gran passió per l’art i converteixen la ciutat en un museu a l’aire lliure.

CATALUNYA

UNA LLENGUA I UNA CULTURA PRÒPIES

 

Si abans de venir vols conèixer una mica la nostra llengua et recomanem que no deixis de visitar els següents enllaços, t¹ajudaràn a triar la millor opció:

  • Consorci per a la Normalització Lingüística: Per veure els diferent nivells, on pots matricular-te per seguir els cursos presencials o on-line. + info →
  • Consultar diferents programes d’aprenentatge on-line: parla.cat →

 

 

 

CIUTAT VELLA

EL COR DE LA CIUTAT

 

El Barri Gòtic és el nucli del conjunt medieval de la ciutat i estigué envoltat de muralles fins a mitjans del segle XIX. Al llarg del seu entramat de carrers antics s’arriba a la Catedral, els orígens de la qual es remunten al segle XIII. Molt a prop, la Plaça del Rei és el centre històric del barri on es troba el Museu d’Història de la Ciutat. Aquest barri és el centre històric i polític de Barcelona. A la Plaça de Sant Jaume, trobem l’Ajuntament i el Palau de la Generalitat, seu del Govern de Catalunya.

La Ribera és un garbuix de carrers medievals com el famós carrer Montcada, els palaus nobles del qual donen una idea de la prosperitat comercial de Barcelona entre els segles XIII i XV. Aquests palaus són avui la seu de diferents museus com el Museu Picasso. Al final d’aquest carrer, es troba l’església gòtica de Santa Maria del Mar. Destaca també el Palau de la Música Catalana, magnífic edifici modernista construït per l’arquitecte Domènech i Montaner.

El Born ha esdevingut una de les zones més freqüentades de la ciutat, la qual cosa ha propiciat l’aparició de botigues, restaurants, bars i altres llocs de moda que li han donat un nou aire, tot i que manté el seu caràcter tradicional. Destaquen el Mercat del Born i l’Estació de França.

La Rambla i El Raval. La Rambla comença a la Plaça de Catalunya, baixa fins el Mirador de Colom, a tocar del port, i avança entre botigues del passat, cafeteries, el Palau de la Virreina, la Boqueria, el Gran Teatre del Liceu, la Plaça Reial i el Centre d’Art Santa Mònica. Rambla avall, a la dreta, es troba el barri el Raval on hi ha el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i el Museu d’Art Contemporani de Barcelona.

 

 

LA FAÇANA MARÍTIMA

A TOCAR DEL MEDITERRANI

 

Barcelona és avui una ciutat oberta al mar. Les Reials Drassanes són un testimoni de la importància del comerç marítim i de la marina catalana de l’Edat Mitjana i actualment són la seu del Museu Marítim.

Des de la cúpula del Mirador de Colom es domina tot Barcelona i el front marítim. La Rambla de Mar, que uneix el Moll de la Fusta amb el Moll d’Espanya, és un espai d’oci integrat pel Maremàgnum, L’Aquàrium i el cinema Imax. El Palau de Mar és la seu del Museu d’Història de Catalunya.

La Barceloneta és un tradicional barri de mariners i pescadors, famós pels seus restaurants de peix i marisc i és una àrea per gaudir de la platja. La Vila Olímpica, amb el seu Port Olímpic, ofereix la possibilitat de practicar esports nàutics.

 

 

MONTJUïC

EL PARC DE LA MUNTANYA OLÍMPICA

 

Escenari de l’Exposició Internacional de 1929 i dels Jocs Olímpics de 1992, compta amb importants espais culturals (Museu Nacional d’Art de Catalunya- MNAC-, Fundació Joan Miró, Caixa Forum, Teatre Grec, Mercat de les Flors o el Pabelló Mies van der Rohe); esportius (Estadi Olímpic, Palau Sant Jordi o les piscines Picornell); i lúdics com el Poble Espanyol concebut com una mostra de l’arquitectura popular espanyola.

 

 

L’EIXAMPLE

UN MUSEU A L’AIRE LLIURE

 

L’Eixample és l’àrea sobre la qual es va començar a estendre la ciutat a partir de 1860 en enderrocar-se les muralles medievals. Aquesta zona fou projectada per l’enginyer Ildefons Cerdà i constitueix, sense cap mena de dubte, un exemple únic d’ordenació urbana a Europa.

Actualment, l’Eixample és el gran centre de Barcelona. Una zona comercial i residencial. Pels seus carrers es succeeixen elegants botigues, galeries d’art, restaurants i locals nocturns. Passejar per aquesta àrea de la ciutat és viure en directe el pols de l’activitat urbana més característica de Barcelona.

 

 

DIAGONAL I PEDRALBES

ÀREA DE NEGOCIS I ZONA RESIDENCIAL

 

En aquesta zona, la tradició i la modernitat conviuen en perfecta harmonia. Algunes estructures innovadores com les Torres Trade destaquen entre els moderns edificis d’oficines, habitatges i hotels. També hi podem trobar importants centres comercials i grans magatzems.

A ambdós costats de l’Avinguda de la Diagonal es troba la ciutat universitària. Destaquen, també, el Palau Reial de Pedralbes, construït per al rei Alfons XIII el 1929, i el Monestir de Pedralbes, del segle XIV, seu de la Col·lecció Thyssen Bornemisza. S’hi troben, alhora, les instal·lacions esportives del Futbol Club Barcelona –Camp Nou i el Museu- el Club de Polo i el Reial Club de Tenis Barcelona.

 

 

vivir collserola

COLLSEROLA I EL TIBIDABO

EL BALCÓ DE LA CIUTAT

 

El Tibidabo, punt culminant de la serra de Collserola, constitueix un característic teló de fons de la ciutat, amb el Temple expiatori del Sagrat Cor, l’Observatori Fabra i la Torre de Comunicacions, obra de Norman Foster. El Parc de Collserola, pulmó de la ciutat, amb els seus paisatges d’interès natural i la seva accesibilitat, es converteix en un mirador excepcional i en un lloc ideal per a realitzar itineraris senyalitzats. Un dels seus principals al·licients es el Parc d’Atraccions del Tibidabo.

 

 

icono enlaces interés3-01