CONEIX BARCELONA

 

Barcelona és la capital administrativa i cultural de Catalunya. Els dos mil anys d’història de la ciutat han deixat la seva empremta en el patrimoni arquitectònic, artístic i cultural.

L’excel·lent situació pel que fa a comunicacions internacionals, el clima mediterrani i el caràcter cosmopolita han fet de Barcelona una ciutat privilegiada.

 

TRÀMITS ADMINISTRATIUS

 

Node Català de Suport a la Mobilitat →
Oficina virtual de l’Ajuntament de Barcelona: →

 

 

icon infCONSELLS PRÀCTICS

QUÈ NECESSITES SABER PER VIURE A LES NOSTRES CIUTATS?

T’oferim alguns consells que et seran útils per preparar tot el que necessitaràs per gaudir de la teva estada a les nostres ciutats:

Desplegar

Dins aquest apartat et presentem una sèrie de consells generals útils a totes les nostres ciutats. Trobaràs números, enllaços i contactes generals per Catalunya i també concrets per Barcelona.


BARCELONA WIFI

Barcelona WiFi és un servei ofert per l’Ajuntament de Barcelona que permet connectar-se a Internet a través de punts d’accés WiFi ubicats en diversos equipaments municipals i punts de la via pública. Pots consultar la xarxa d’estacions wifi aquí →


COST DE LA VIDA

Viure a Barcelona pot suposar un cost econòmic similar al d’altres ciutats europees. Si el compares amb el de París, Londres o les ciutats del nord d’Europa, aquí és més barat. Respecte de Lisboa i Atenes, el cost de la vida ésmés car. I si compares Barcelona amb Roma, el cost és semblant. Les despeses mensuals se situen entre 500 i 700 euros, i depenen fonamentalment del tipus d’allotjament escollit. Durant els primers dies és necessari disposar de diners de butxaca per fer front, sobretot, a despeses d’allotjament (fiances incloses), abonaments de transport, etc.

 

CLIMA

Barcelona gaudeix d’un clima mediterrani amb temperatures suaus i agradables gairebé tot l’any. No et trobes en una ciutat plujosa, el nivell de precipitacions és de prop de 1.000 mm anuals. Les estacions de l’any segueixen unes pautes molt regulars i les temperatures extremes no són freqüents. Els mesos de gener i febrer són els més freds (temperatura mitjana: 10 ºC). Les temperatures més altes es registren a l’estiu, durant el juliol i l’agost (temperatura mitjana: 25 ºC). Per tant, quan faci fred serà indispensable l’ús d’una peça d’abric i quan faci calor, en notaràs molta, accentuada per l’alt grau d’humitat.

Web del Servei Meteorològic de Catalunya:

meteocat.com →

 

BANCS I CAIXES D’ESTALVIS

Els bancs i les caixes d’estalvis obren de dilluns a divendres, en general, de 08.30 a 14.00 h. N’hi ha que també obren els dijous a la tarda, excepte a l’estiu, que només obren els matins. A més, existeixen diverses oficines de canvi de moneda situades al centre de la ciutat i en llocs d’interès turístic. Els estudiants, investigadors i professors estrangers (tant els que provenen de països de la Unió Europea com els que no) poden obrir un compte de dèbit com a no resident en les diferents entitats financeres presentant el seu passaport vigent. Les persones que provenen de països de la Unió Europea poden optar també a obrir un compte com a residents. Et recomanem que consultis amb vàries entitats financeres les condicions que ofereixen i que triïs la que et sigui més adient.

 

HORARI DELS ÀPATS

A Barcelona, com a la resta del nostre país, tenim el costum de menjar tard:

Esmorzar: entre les 08.00 i les 11.00 h.

Aperitiu (o vermut): els caps de setmana és típic fer l’aperitiu, entre les 12.00 i les 14.00 h.

Aquest àpat consisteix a prendre petites tapes acompanyades de refrescos o del clàssic vermut.

Dinar: Entre les 13.30 i les 15.00 h.

Berenar: Entre les 17.00 i les 18.30 h.

Sopar: Entre les 21.00 i les 22.30 h.

 

En general, no et costarà trobar llocs on menjar a qualsevol hora del dia: els restaurants estan oberts en la franja horària del dinar i del sopar i, si vols menjar fora d’aquests horaris, sempre podràs fer-ho en un bar o en una cafeteria, comprar un entrepà o fer tapes.

 

HORARIS COMERCIALS

De dilluns a dissabte, els comerços de la ciutat generalment obren entre les 09.00 i les 10.00 h i tanquen per dinar entre les 13.30 i les 14.00 h. A la tarda, tornen a obrir entre les 16.00 i les 17.00 h i tanquen a les 20.00 o a les 21.00 h. Els grans centres comercials i moltes botigues del centre de la ciutat obren ininterrompudament des de les 10.00 h fins a les 21.00 o les 22.00 h.

 

SEGURETAT/EMERGÈNCIES/POLICIA

Com a moltes grans ciutats, els lladres es belluguen habitualment pels voltants dels llocs més turístics i Barcelona no n’és una excepció. Per això, vés amb molt de compte quan et trobis als indrets més visitats de la ciutat.

Alguns consells pràctics de seguretat ciutadana i en cas de robatori:

• No perdis de vista les teves pertinences, sobretot en llocs on hi hagi aglomeracions.

• Quan vagis a la platja, porta a sobre només allò estrictament necessari.

• Evita els jocs d’atzar al carrer, són una estafa.

 
Enllaços d’interès:

Servei d’emergències de Catalunya:
Protección Civil – Generalitat de Catalunya →

Policia i Mossos d’Esquadra::
Mossos d’Esquadra – Generalitat de Catalunya →

Policia de Catalunya →

Guàrdia Urbana Barcelona →

 

Telèfons d’interès:

• Informació de Barcelona (Ajuntament de Barcelona): 010 bcn.cat →

• Atenció ciutadana (Generalitat de Catalunya): 012 gencat.cat →

• Emergències: 112

Telèfon únic per a tot l’àmbit europeu (24 hores), que centralitza totes les trucades d’urgència (sanitàries, d’extinció d’incendis i salvament, de seguretat ciutadana i de protecció civil)

• CatSalut Respon (informació salut 24 hores): 061

• Mossos d’Esquadra: 112 mossos.cat →

• Servei Meteorològic de Catalunya: 935 676 090 meteocat.com →

• Guàrdia Urbana de Barcelona: 092 Guàrdia Urbana de Barcelona →

• Bombers: 080

• Jutjats de guàrdia de Barcelona: 93 567 31 40

• Farmàcies de guàrdia BCN: 934 810 060

 

SANITAT/SALUT

Enllaços d’interès:

Departament de Salut – Generalitat de Catalunya →

Sanitat i Salut – Ajuntament de Barcelona  →

 

Telèfons d’interès:

Urgències Sanitàries:: 061

Hospital General Vall d’Hebron: 93 489 30 00

Hospital Clínic: 93 227 54 00

Hospital Bellvitge: 93 260 75 00

Hospital de Santa Creu i Sant Pau: 93 291 90 00

Hospital del Mar: 93 248 30 00

Hospital de Sant Joan de Déu: 93 253 21 00

Hospital de Can Ruti: 93 465 12 00

Hospital Dos de Maig: 93 507 27 00

Hospital de l’Esperança: 93 367 41 00

 

MOBILITAT I TRANSPORTS

Hi ha diferents mitjans de transport públic per moure’s per Barcelona i la seva rodalia: metro, autobusos, ferrocarrils (Rodalies de Catalunya i Ferrocarrils de la Generalitat) i tramvia, a més del taxi. Et recomanem la pàgina web de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), administració pública de l’àrea metropolitana de Barcelona, formada per 36 municipis, que ofereix la informació detallada dels recorreguts, horaris i parades dels diferents transports públics de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB)

•Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) gestiona les xarxes d’autobusos i de metro, el funicular de Montjuïc, el tramvia blau i el bus turístic. Existeixen abonaments per a cada mitjà de transport amb preus reduïts i, a més, tens la possibilitat de comprar abonaments amb els quals, en un mateix trajecte, pots fer servir diferents transports sense haver de pagar-los per separat (sistema tarifari integrat). Aquesta és una opció molt bona per estalviar-te temps i diners. Te la recomanem!

Si vols conèixer les característiques dels diferents títols de transport, consulta la pàgina següent:

tmb.cat →

Als Punts TMB podràs demanar informació, rebre atenció personalitzada, reclamar objectes perduts, etc.:

L3 L5 Diagonal. Feiners, de dilluns a divendres, de 08.00 a 20.00 h; dissabtes, de 9.00 a 14.00 i de 15.00 a 19.00; diumenges i festius, de 9.00 a 14.00; tancat l’1 de gener, 25 i 26 de desembre.

L1 L5 L9 L10 Sagrera. Feiners, de dilluns a divendres, de 8.00 a 20.00 h.

L1 L2 Universitat. Feiners de 08.00 a 20.00 h.

 

El Trambaix

El Trambaix connecta Barcelona –per la part alta de l’avinguda de la Diagonal– amb municipis del Baix Llobregat, mentre que el Trambesòs connecta la ciutat amb Sant Adrià de Besòs per la part del Fòrum de les Cultures fins a la Vila Olímpica. Ambdós enllacen amb diverses estacions de metro i RENFE.

trambcn.com →

 

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC)

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) coneguts també com els Catalans, ofereixen diferents línies que enllacen la ciutat de Barcelona amb altres poblacions properes: Terrassa, Sabadell, Manresa… Moltes d’aquestes amb una gran presència universitària. Fins i tot hi ha una parada al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona.

fgc.cat →

Centre d’atenció al client de l’estació de pl. Catalunya
Feiners, de dilluns a divendres, de 8.00 a 20.00 h.

Centre d’atenció al client de l’estació de plaça Espanya
Feiners, de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 h i de 16.00 a 18.30 h. Agost, de 9.00 a 14.00 h.

 

Red Nacional de Ferrocarriles Españoles (RENFE) i Rodalies de Catalunya

RENFE és la companyia de ferrocarrils espanyola amb la qual es pot enllaçar Barcelona amb la resta de l’Estat espanyol i amb l’estranger (Llarga Distància i Alta Velocitat). Al seu web també hi podeu consultar la informació de Rodalies de Catalunya.

renfe.es →

Sants estació, RENFE
Pl. dels Països Catalans, s/n
Estació de Sants; 08014 Barcelona
Tel. de informació: 902 240 202 (atenció 24 hores)

 

Taxi

Una altra modalitat de transport públic urbà és, evidentment, el taxi. A Barcelona els taxis són de color negre i groc i es poden contractar o reservar directament al carrer. Una llum verda al sostre juntament amb un senyal, a l’interior, de LLIURE o LIBRE indiquen que un taxi està disponible. Les tarifes vigents per al 2014 fixen la baixada de bandera en 2,10 euros. Els viatges a l’aeroport tenen un recàrrec de 4,20 euros. Com a preu orientatiu, podem dir que el trajecte de la plaça Universitat, situada al centre de Barcelona, a la facultat de Química, ubicada a la Diagonal, val prop de 12 euros en dia feiner.

emt-amb.com →

 

COLEGIS ESTRANGERS

ESCOLES

A Barcelona hi podeu trobar centres públics, privats concertats, privats subvencionats i privats. Consorci d’Educació de Barcelona.

Àgora Masia Bach International School

C/ Puig de Mira, 15-21, Urb. Masia Bach
08635 Sant Esteve Sesrovires

Tel.: 93 779 89 28
E-mail: info@agoramasiabach.edu.es

agoramasiabach.edu.es →

 

Àgora Sant Cugat

C/ Ferrer i Guàrdia, s/n
08174 Sant Cugat del Vallès

Tel.: 93 590 26 00
E-mail: administracio@agorasantcugat.edu.es

agorasantcugat.edu.es →

 

Benjamin Franklin International School

C/ Martorell i Peña, 9
08017 Barcelona

Tel.: 93 434 23 80
E-mail: alexandrao@bfischool.org

bfischool.org →

 

British School of Barcelona

C/ Ginesta, 26
08860 Castelldefels

Tel.: 93 665 15 84
E-mail: info@britishschoolbarcelona.com

britishschoolbarcelona.com →

 

Deutsche Schule Barcelona (DSB)

Av. Jacint Esteva Fontanet, 105
08950 Esplugues de Llobregat

Tel.: 93 371 83 00
E-mail: dsbarcelona@dsbarcelona.com

dsbarcelona.com →

 

École Française Bel Air

Carretera 246a, Km 42 Vilanoveta
08810 Sant Pere de Ribes

Tel.: 93 896 22 67
E-mail: info@ecole-belair.com

ecole-belair.com →

 

École Française Ferdinand-de-Lesseps

Gran Via de les Corts Catalanes, 707
08013 Barcelona

Tel.: 93 232 16 12
E-mail: lesseps@lesseps.net

lesseps.net →

 

English Academy Santa Claus

C/ Lleó XIII, 12
08022 Barcelona

Tel.: 93 417 18 47
E-mail: mail@academysantaclaus.com

academysantaclaus.com →

 

English School

C/ Gustavo A. Bécquer, 50 (Kinder)
C/ Montornès, 37 (Primary)
08023 Barcelona

Tel.: 93 213 88 64
E-mail: englishschool@colegioingles.net

colegioingles.net →

International School of Barcelona

Pg. Isaac Albéniz, s/n
08870 Sitges

Tel.: 93 811 03 05
E-mail: info@schoolb.com

internationalschoolbarcelona.com →

 

Europa International School

Av. Pla del Vinyet, 110
08172 Sant Cugat del Vallès

Tel.: 93 589 84 20
E-mail: info@europais.com

europais.com →

 

Hamelin International Laie School

C/ Riera de la Coma Fosca, 3-5
08328 Alella

Tel.: 93 555 22 96
E-mail: hamelin@escolessas.com

escolessas.com →

 

Japanese School

Camí del Cementiri, s/n (Pol. Can Graells)
08174 Sant Cugat del Vallès

Tel.: 93 589 32 47
E-mail: fpcjap@telefonica.net

colegiojaponesbcn.net →

 

John Talabot

C/ de les Escoles Pies, 136
08017 Barcelona

Tel.: 93 212 34 99
E-mail: info@johntalabot.com

johntalabot.com →

 

Kensington School

C/ Cavallers, 31-33
08034 Barcelona

Tel.: 93 203 54 57
E-mail: info@kensingtonschoolbcn.com

kensingtonschoolbcn.com →

 

Lycée Français de Barcelone

C/ Bosch i Gimpera, 6-10
08034 Barcelona

Tel.: 93 203 79 50
E-mail: lfb@lfb.es

lfb.es →

 

Lycée Français de Gavà Bon Soleil

Camí de la Pava, 15
08850 Gavà

Tel.: 93 633 13 58
E-mail: courrier@bonsoleil.es

bonsoleil.es →

 

Oak House School

C/ Sant Pere Claver, 12-18
08017 Barcelona

Tel.: 93 252 40 20
E-mail: sec@oakhouseschool.com

oakhouseschool.com →

Princess Margaret School

Pg. Font d’en Fargas, 15-17
08032 Barcelona

Tel.: 93 429 03 13
E-mail: colegio@princessmargaret.org

princessmargaret.org →

 

Schiller International School

c/o Academia Sánchez-Casal
Autovia Castelldefels (C-31), km 191
08820 El Prat de Llobregat

Tel.: 93 479 16 16
E-mail: info@schillerschool.eu

 

Schweizerschule Barcelona

C/ Alfons XII, 95-105
08006 Barcelona

Tel.: 93 209 65 44
E-mail: info@escuelasuizabcn.es

escuelasuizabcn.es →

 

Scuola Italiana di Barcelona

Pg. Méndez Vigo, 8
08009 Barcelona

Tel.: 93 487 46 65 / 93 203 00 06
E-mail: preside@liceoamaldi.com

scuolaitalianabarcellona.com →

 

St. Paul’s School

Av. Pearson, 39
08034 Barcelona

Tel.: 93 203 05 00
E-mail: secretaria@stpauls.es

stpauls.es →

 

St. Peter’s School

C/ Eduard Toldrà, 18
08034 Barcelona

Tel.: 93 204 36 12
E-mail: stpeters@stpeters.es

stpeters.es →

 

The American School of Barcelona

C/ Jaume Balmes, 7
08950 Esplugues de Llobregat

Tel.: 93 371 40 16 / 93 371 50 12
E-mail: info@a-s-b.com

a-s-b.com →

 

The International School of Catalunya

C/ del Passeig, 9
08530 La Garriga

Tel.: 93 841 40 77
E-mail: info@iscat.es

iscat.es →

 

Zürich Schule

 

Av. Pearson, 73
08034 Barcelona

 

Tel.: 93 203 76 06
E-mail: info@zurichschule.com

zurichschule.com →

 

CONSULATS A BARCELONA

 

+ informació →