CIÈNCIA A BARCELONA

BCU – CIÈNCIA

La investigació al teu abast

Catalunya compta amb centres de recerca i grans infraestructures de referència internacional que tenen com a principal propòsit la investigació científica d’excel·lència. Alguns es poden visitar:

 

 

CTFC (Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya)

Contribueix a la ciència per a la gestió forestal sostenible, la biodiversitat i la bioeconomia circular. Ofereix visites sota demanda.

CVC (Centre de Visió per Computador)

Duu a terme recerca d’avantguarda en el camp de la visió per computador i fomenta la transferència de coneixement a la indústria i a la societat. Ofereix visites sota demanda.

Fundació i2cat

Impulsa la investigació en els camps del 5G, IoT, les Tecnologies Immersives, la Intel·ligència Artificial, RINA, el sector New Space, la Innovació Social i Digital, la Ciberseguretat i el Blockchain. Ofereix visites per a grups sota demanda.

ICAC (Institut Català d’Arqueologia Clàssica)

Té com a finalitat la recerca, la formació avançada i la difusió de la civilització i la cultura a la Mediterrània, des de la protohistòria fins a l’antiguitat tardana, en totes les seves expressions materials i immaterials. Ofereix visites sota demanda.

ICFO (Institut de Ciències Fotòniques)

Duu a terme recerca, tant bàsica com aplicada, d’ampli abast i al més alt nivell internacional de les diferents branques de les ciències i tecnologies de la llum. Informació sobre visites:

IdIBGi (Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta)

Té com a finalitat promoure, desenvolupar, gestionar, transferir i difondre la recerca biomèdica, coneixement científic i tecnològic, la docència i la formació en l’àmbit de les ciències de la vida i de la salut, principalment a l’entorn de Girona.

IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social)

Promou la recerca avançada, l’educació i la transferència de coneixement, i el compromís social amb la ciència. Creua i combina diferents camps de la ciència per aplicar-los a l’estudi de l’evolució humana i social. Ofereix visites per a grups sota demanda.

IRB Lleida (Institut de Recerca Biomèdica de Lleida)

Cobreix una cadena de recerca traslacional, des de la recerca bàsica fins a la recerca que estudia el comportament de les malalties en grans grups de població. Ofereix visites per a grups sota demanda.

Sincrotró ALBA

Infraestructura científica de tercera generació, la més important de la zona del Mediterrani. Complex d’acceleradors d’electrons per produir llum de sincrotró, la qual permet visualitzar l’estructura atòmica i molecular dels materials i estudiar les seves propietats.

BSC-CNS (Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación)

Especialitzat en computació d’altes prestacions (HPC), gestiona el MareNostrum, un dels supercomputadors més potents d’Europa. Està al servei de la comunitat científica internacional i de la indústria que requereixi serveis d’HPC.

CRG-BARCELONA

CRG (Centre de Regulació Genòmica)

Centre de recerca biomèdica internacional que té la missió de descobrir i promoure el coneixement en benefici de la societat, la salut pública i la prosperitat econòmica. Puntualment ofereix visites guiades.

Descobreix la ciència a Catalunya!

Surt de recerca per Catalunya! Apunta’t a les activitats de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. Viu la ciència que es fa al nostre país.

Des de 1986 construïm, connectem i divulguem el coneixement del demà.

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) divulga la recerca i la innovació entre la societat per fomentar la cultura científica, les vocacions cientificotècniques, la relació publicoprivada i l’emprenedoria en aquest àmbit.

 

MÉS QUE INTERESSANT!

NO ET PERDIS AQUESTA SELECCIÓ D’ARTICLES DE LA NOSTRA REVISTABarcelona Talent Guide

Senescents cells..., artificial intelligence...

There are currently over 17,000 marine protected areas (MPAs) all around the world, covering approximately 9% of the oceans. However, only 23% of those areas are subject to clear-cut…

Barcelona, the digital talent capital

Mobile World Capital Barcelona, created initially to host the Mobile World Congress (MWC), is a public-private organization that activates the strategic potential of technological and digital…

Deep Tech

Catalonia is home to almost 300 start-ups which may be classified as deep tech – companies centered around scientific knowledge and cutting-edge technological leaps such as biotechnology, artificial intelligence or frontier materials. Barcelona is the…

Fragile X syndrome, water scarcity, gut microbiota...

Fragile X syndrome is the main cause behind hereditary intellectual disability. Currently, it cannot be treated through any specific or definitive method; the only options are general …

Alzheimer...

In the early years of the 20th century, Alois Alzheimer discovered the up until then unknown symptoms and neuropathological traits of a disease that today afflicts over 900,000 people in Spain and an estimated 50 million…

Diagnosis and evolution of rare diseases

The exact number of rare diseases in existence is unknown, but it is somewhere between 5,000 and 7,000. Due to their infrequency, these rare diseases can take years to be diagnosed…

Deep Tech

In Catalonia, almost half of startups are deep tech organisations, meaning they are based on scientific discoveries or engineering innovations and aim to improve the world around us.

Alzheimer, Spectral images, Gene therapy...

Early, more accurate detection  of Alzheimer’s

Spectral images with X-rays for food inspection

Gene therapy for the treatment of ataxias

Crossing biological barriers to optimise the potential of drugs

Overcoming the persistence of cancer

 

Science City

The Barcelona Institute of Science and Technology (BIST) is a leading, multi-disciplinary research institution that includes seven Catalan research centres, specialising in different scientific areas. All of them have been distinguished with the Severo Ochoa Centre of Excellence seal,

Next Generation

Next Generation EU are the funds agreed by the European Council in July 2020 as an extraordinary instrument for tackling the economic and social consequences of the pandemic. In order to implement part of these funds, the Ministry of Science and Innovation has created the Complementary Plans with Autonomous Communities (AC) for R&D&i activities…

Loading...