ESTUDIAR A BARCELONA

HOLA TALENT!

Barcelona, capital de Catalunya, ha manifestat sempre un gran interès pel contacte amb altres ciutats i ha optat per expandir-se a tots els nivells. Aquesta bonica ciutat mediterrània, amb més de 2000 anys d’història a l’esquena, es mostra sempre oberta als turistes que la visiten, gràcies al seu tarannà creatiu i comercial, el qual li confereix un caràcter dinàmic i obert.

Barcelona, la Porta Sud d’Europa, acull una de les comunitats universitàries més grans, formada per 181.376 estudiants i 18.953 professors, distribuïts en vuit universitats i amb una oferta de 366 graus, 462 màsters i 206 doctorats (dades curs 20- 21).

En els seus 500 anys d’història universitària, Barcelona s’ha compromès a oferir qualitat alhora que tradició en la seva oferta universitària. El sistema universitari català depèn del Departament de Recerca i Universitats, ja que el marc legal espanyol permet al govern català, la Generalitat de Catalunya, exercir control sobre l’educació. Els aspectes més importants sobre els quals el Departament té poder jurisdiccional són: la programació universitària, la creació de noves universitats públiques, així com el reconeixement de les universitats privades, l’aprovació dels estatuts públics universitaris, la programació i la implantació de nous estudis i activitats de recerca i l’elaboració, aprovació i control dels pressupostos universitaris.

Loading...